Goedkope autoverzekering? Simuleer en vergelijk!

0

Voordelige autoverzekering nodig? Bespaar ook honderden euro’s op uw autoverzekering.

Een autoverzekering is verplicht in België, maar je hebt wel de keuze om de goedkoopste autoverzekering te vinden die het best bij je noden past. Welke verzekeringsmaatschappij je gebruikt om je autoverzekering bij af te sluiten, kan bepaald worden op veel manieren. De beste manier is om online autoverzekeringen te simuleren en de berekeningen die je ontvangt met elkaar te vergelijken.

We helpen je graag op weg om te ontdekken welke goedkope autoverzekering bij jou past.

Autoverzekering premie berekenen en vergelijken

De enige manier om een goedkope autoverzekering te vinden is door het simuleren van verzekeringen bij verschillende maatschappijen en deze met elkaar te vergelijken. Dit kan misschien lastig zijn, maar denk er aan dat je in sommige gevallen wel tot 50% kan besparen door je huidige polis kritisch te bekijken en op zoek te gaan naar goedkopere alternatieven.

De hoogte van je premie hangt af van verschillende factoren, onder meer de soort verzekering dat je wenst, het aantal jaren dat je al schadevrij bent, het aantal kilometers dat je jaarlijks aflegt, je leeftijd, algemene rijervaring, …

Je zoektocht beginnen

Je kan individueel offertes aanvragen bij de verzekeringsmaatschappijen die je zelf verkiest, of gebruik maken van een vergelijkingsmodule die voor jou de goedkoopste autoverzekering tracht te vinden uit meer dan tien verzekeraars.

Online simulaties maken en offertes aanvragen is de meest eenvoudige manier om te starten met het vergelijken van autoverzekeringen. Zoiets hoeft niet perse lang te duren. Door een vergelijkingsdienst te gebruiken moet je maar één keer je gegevens verzamelen en ingeven en de dienst doet de vergelijking voor jou.

Werking autoverzekering simulatie

De werking van een online autoverzekering simulatie zal bij elke verzekeraar ongeveer hetzelfde zijn, omdat de gegevens die ze nodig hebben overal (ongeveer) dezelfde zullen zijn. Concreet kan het onderverdeelt worden in een aantal stappen:

  • Het ingeven van persoonlijke gegevens: naam, leeftijd, datum van behalen rijbewijs, … Eventueel zijn ook bijkomende gegevens nodig over je rijervaring en aantal schadevrije jaren.
  • Het ingeven van gegevens over de wagen die je wilt verzekeren: Merk, type, bouwjaar, brandstof, …
  • Het soort autoverzekering en bijkomende dekkingen dat je wilt aanvragen: BA-autoverzekering, Mini-omnium, Full-omnium, …
  • Bekijken en of aanvragen van een offerte. Niet alle verzekeringsmaatschappijen berekenen online uw offerte waardoor het nodig kan zijn dat je het contract pas kan bekijken wanneer je deze ook aanvraagt. Dit verschilt bij verzekeraar tot verzekeraar.

Snel een autoverzekering premie berekenen

De beste manier om het meeste tijd uit te sparen is om een vergelijkingsmodule te gebruiken. Zo hoef je maar 1x je gegevens door te sturen en moet je maar eventjes af te wachten alvorens je te weten komt welke autoverzekering het goedkoopst is.

Wanneer je te weten komt, welke autoverzekering het goedkoopst is, hoef je nog niet direct het contract te ondertekenen. Neem contact op met de drie goedkoopste partijen en vraag of hun aanbod definitief is en ga ook na of je niet in aanmerking komt voor bijkomende kortingen. Bestuurders die ouder zijn dan 50 jaar en minstens 30 jaar rij ervaring hebben kunnen bijvoorbeeld een korting krijgen bij AXA autoverzekeringen, terwijl Touring autoverzekeringen acties houden waarbij je tot 20% korting krijgt als je je aanvraag online indient.

button touring autoverzekering berekenen

Goedkoopste autoverzekering afsluiten?

Na enkele autoverzekering simulaties, en enkele bijkomende telefoontjes kan je met een gerust hart de goedkoopste autoverzekering afsluiten, of toch niet?

Sta er nog even bij stil en vraag je even af, of er nog mogelijkheden zijn om een goedkope autoverzekering te vinden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je weinig kilometers rijdt met de auto, en alsnog bij een andere verzekeraar een goedkopere autoverzekering kan afsluiten. Wie minder dan 15.000 kilometers rijdt, kan nog even kijken of een kilometerverzekering interessant is. Bekijk hier meer info over de kilometerverzekering bij Corona Direct of lees dit artikel verder om meer te leren over de soorten autoverzekeringen.

Voel je in geen enkel geval verplicht om het contract te ondertekenen. Alle offertes en berekeningen die je hebt laten uitvoeren zijn normaliter gratis en vrijblijvend. Bedenk dat een goedkope verzekering niet altijd de beste verzekering is en je in sommige gevallen misschien inlevert op service.

Een autoverzekering bewijst immers pas zijn waarde, wanneer je met een ongeval geconfronteerd wordt en je gebruik moet maken van hun diensten.

Soorten autoverzekeringen vergelijken

In eerste instantie dien je na te gaan welke soort autoverzekering je wenst af te sluiten. In België heb je keuze tussen drie verschillende soorten autoverzekeringen.

1. De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid

Het is verplicht om minstens een BA-autoverzekering af te sluiten als je de weg opgaat. Deze verzekering dekt alle schade die wordt toegebracht aan derden. Je eigen schade wordt met andere woorden niet vergoed, maar dit kan je oplossen door een optionele bestuurdersverzekering af te sluiten.

Door autoverzekering berekeningen te simuleren en vergelijken met elkaar kan je jaarlijks honderden euro’s besparen. De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid heb je minstens nodig, en omdat de basis van deze autoverzekering wettelijk is bepaald zal de invulling van de polis bij de meeste verzekeringsmaatschappijen gelijk zijn. Dat maakt het makkelijk om BA-autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.

De verzekering BA-auto is de goedkoopste soort autoverzekering die je zal kunnen vinden. Dit komt omdat alleen schade aan derden verzekerd is en er geen bijkomende dekkingen zijn zoals bij een omniumverzekering wel het geval is. » Vergelijk hier BA-autoverzekeringen

2. De Mini-Omniumverzekering

Een omniumverzekering is geen verplichte verzekering, in tegenstelling tot een BA-autoverzekering. Er bestaan verschillende formules, waaronder de Mini Omnium.

Een Mini-omniumverzekering kan je bekijken als een aanvullende verzekering op je BA-autoverzekering waar je in de meeste gevallen zelf een pakket kan samenstellen en bijkomende waarborgen kan toevoegen aan je bestaande autoverzekering. Op die manier kan je gedekt zijn voor schade zoals brand, diefstal, natuurlijke omstandigheden of schade die je zelf hebt aangebracht.

Een Kleine omniumverzekering is handig als je auto tussen 2 en 5 jaar is en/of je nood hebt aan bijkomende waarborgen.

3. De Full-Omniumverzekering

Een volledige omniumverzekering is de meest complete formule onder de noemer ‘omniumverzekeringen’. In tegenstelling tot een Mini-omnium zal een Full-omnium ook alle schade dekken aan je eigen wagen, zelfs al ben je zelf in fout. Ook vandalisme wordt gedekt.

Een Full-omniumverzekering wordt vaak afgesloten bij nieuwe auto’s (auto’s van 1 tot 5 jaar). » Vergelijk hier Full-omniumverzekeringen

Auto botsing tegen muur gedekt door omniumverzekering

© Shutterstock – Full-omniumverzekering dekt ook eigen shade

4. Kilometerverzekering

Een kilometerverzekering is geen aparte soort autoverzekering, ze kan voorkomen als een BA-autoverzekering, een mini-omnium of een volledige omniumverzekering.

Bij een kilometerverzekering betaal je alleen voor de kilometers die je aflegt met de auto. Rijdt je uiteindelijk minder dan gedacht, dan wordt je premie herberekend en terugbetaald.

Een kilometerverzekering is dus geschikt voor mensen die weinig kilometers rijden met de auto en op zoek gaan naar een goedkope autoverzekering. Op die manier kunnen sommige mensen tot 50% besparen op hun autoverzekering!

➥ Corona Direct is de meest gekende aanbieder van kilometerverzekeringen. Klik hier om een simulatie uit te voeren bij Corona Direct.
button Corona autoverzekering berekenen

Goedkope autoverzekering gevonden? Zo kan je overstappen

Overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij is eigenlijk niet moeilijk. In de meeste gevallen zal je nieuwe autoverzekeraar alle formaliteiten voor zich nemen en hoef je zelf niets te doen.
Wil je uiteindelijk zelf instaan voor het opzeggen van je bestaande autoverzekering dan kan dit per aangetekend schrijven naar de verzekeraar.

Hou echter wel steeds rekening met de bepalingen in het contract: Het is vaak zo dat de opzegging dient te gebeuren drie maanden voor de jaarlijkse vervaldag. Lees er zeker de bijzondere voorwaarden van je contract eens op na, want deze opzegging heeft alleen toepassing op de BA-autoverzekering en niet noodzakelijk om extra waarborgen zoals de omniumverzekering of de aanvullende verzekeringen.

Over het stopzetten van een autoverzekering kan je hier ook meer lezen.

De goedkoopste autoverzekering is niet persé de beste

Het is onmogelijk om een exacte berekening te maken de premie autoverzekering die je zou moeten betalen. Er zijn immers veel factoren die een rol spelen om tot een prijs te bekomen, maar onthou vooral dat de goedkoopste autoverzekering niet noodzakelijk de beste autoverzekering is. Wie tevreden is over zijn autoverzekeraar kan gerust daar klant blijven.

Wie echt het onderste uit de kan wil halen en geld wilt besparen door de meest goedkope autoverzekering te vinden, heeft hopelijk veel inspiratie kunnen putten uit dit artikel en honderden euro’s kunnen besparen met weinig moeite dankzij vergelijkingsdiensten die de vergelijking voor u uitvoeren.

Een goedkope verzekering voor uw auto vinden kan alleen wanneer je er een klein beetje tijd voor vrijmaakt. Steeds vaker kiezen mensen gewoon voor een autoverzekering uit een reclame terwijl deze vaak niet de goedkoopste autoverzekering op de markt is. Dit is best jammer omdat er meer een kleine tijdsinvesteringen toch honderden euro’s op jaarbasis kan bespaard worden.

Een goedkope verzekering voor uw auto vinden kan enkel en alleen wanneer je rekening houdt met alle mogelijkheden op de verzekeringsmarkt. Probeer ze steeds tegenover elkaar af te wegen en hou zeker en vast rekening met het verschil tussen bijvoorbeeld de BA-verzekering, de kleine omnium en de volledige omniumverzekering maar ook de bijkomende dekkingen die je wilt.

button goedkoopste autoverzekering laten berekenen
goedkope autoverzekering om auto te verzekeren

© Shutterstock – Goedkope autoverzekering met goede service vinden door simulaties uit te voeren

Deze website gebruikt cookies om jou de beste ervaring te kunnen geven. Door deze website te gebruiken ga je hiermee akkoord. Meer info

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten