Daarbij kunnen we niet anders dan de opmerking maken dat het veelal van verschillende factoren afhankelijk is of een volledige omniumverzekering afsluiten wel of niet interessant is. De eerste factor is de aankoopprijs van uw auto. Hoe hoger die prijs, des te interessanter het wordt om deze omnium te laten verzekeren. Het spreekt voor zich dat niet alleen de aankoopprijs, maar ook de actuele prijs van belang is.
Volledige omnium. Is dat wel verstandig?
In bepaalde gevallen bent u wel verplicht om een volledige omnium af te sluiten. Stel bijvoorbeeld dat u er voor heeft gekozen om een auto te leasen. In dat geval zal de leasemaatschappij je als het ware verplichten om te kiezen voor een volledige omnium. Dit doet men in eerste instantie natuurlijk om zichzelf in te dekken tegen eventuele schade, maar anderzijds is dit ook een financiële buffer voor u.
Wanneer er met de leasewagen iets gebeurt is de kans immers groot dat je anders voor een zeer aanzienlijke kostprijs zult komen te staan, één die je waarschijnlijk niet zomaar zult kunnen betalen. Zoals je ziet is een volledige omnium in bepaalde gevallen essentieel terwijl je ze in andere gevallen eigenlijk gewoon over het hoofd kan zien.